Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volaille

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt
masła 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
jajko 2 szt
sól
pieprz
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: De volaille

Filety z piersi kurczaka umyj i starannie osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Wzdłuż każdego filetu ostrym nożem zrób głębokie nacięcia (nie przecinając do końca), tak aby powstała kieszeń. Schłodzone masło pokrój na podłużne wałeczki (po3-4 dag każdy). W nacięcia w mięsie włóż kawałki masła, po czym dokładnie zaciśnij brzegi mięsa, aby masło nie wypłynęło w trakcie smażenia. Na płaski talerzyk wsyp tartą bułkę. Na drugim talerzu roztrzep widelcem jajka. Kotlety oprósz solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Następnie panieruj kotlety w jajkach i w tartej bułce. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety i obsmażaj je na złoty kolor po okolo3 minuty z każdej strony. Następnie dodaj 2 łyżki masła i dosmaż kotlety na wolnym ogniu przez 7-8 minut. Na każdym kotlecie ułóż kawałek mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak