Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżecz.
proszek do pieczenia 1 łyżecz.
cukier 1 szkl.
jajko 4 szt.
olej 0,5 szkl.
jabłka 4 szt.
orzechy włoskie 0,5 szkl.
czekolada 1 tabliczka
rodzynki 5 łyżek
polewa czekoladowa 1-1,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć. Czekoladę i orzechy posiekać. Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, proszek i sodę. Wlać olej, ciągle mieszając. Na koniec wmieszać jabłka, odciśnięte rodzynki, orzechy i czekoladę. Przełożyć do formy; piec ok.50 min w 200 st. C. Polać polewą.

Polewa: 5 łyżek kwaśnej śmietany, 5 łyżek cukru pudru, 3 łyżki kakao, łyżka żelatyny i pół kostki margaryny. Rozpuścić wszystko i zagotować. Lekko przestudzić i wylać na ciasto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 26.01.2013 02:29
Pyszne do kawy :-)
adelajda 30.11.2012 09:54
super !
Paolcia 30.11.2012 09:29
to ciaso na 100% będzie u mnie w domu na święta, wyląda bardzo smacznie
fijolek91 30.11.2012 09:10
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak