Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami
Polewa: 5 łyżek kwaśnej śmietany, 5 łyżek cukru pudru, 3 łyżki kakao, łyżka żelatyny i pół kostki margaryny. Rozpuścić wszystko i zagotować. Lekko przestudzić i wylać na ciasto.
mąka | 2 szkl. |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżecz. |
proszek do pieczenia | 1 łyżecz. |
cukier | 1 szkl. |
jajko | 4 szt. |
olej | 0,5 szkl. |
jabłka | 4 szt. |
orzechy włoskie | 0,5 szkl. |
czekolada | 1 tabliczka |
rodzynki | 5 łyżek |
polewa czekoladowa | 1-1,5 szkl. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: