Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe krążki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

mąka pszenna 1 szklanka
mleko 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 płaska łyżeczka

sos czosnkowy

jogurt naturalny 100 ml
majonez 2 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki

Pozostałe

cebula biała 4 sztuki
olej do smażenia

Porada

Najlepiej podawać krótko po sporządzeniu, ponieważ ciasto naleśnikowe mięknie, a zaraz po przyrządzeniu jest dość chrupkie :)

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe krążki

Sporządzamy ciasto naleśnikowe: mieszamy na gładkie ciasto mąkę, mleko, jajko, sól i ostrą paprykę. Ciasto powinno być dość gęste. Cebulę kroimy w krążki, obtaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju. Cebulę możemy smażyć w całych krążkach lub rozłączyć w pojedyńcze pierścienie. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowy, który jest szybki w przygotowaniu. Mieszamy majonez z jogurtem naturalnym, czosnkiem, solą, ostrą papryką oraz bazylią :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiolasmakuje 28.11.2014 18:41
Ciekawa propozycja na przekąskę :D
Ela15 23.11.2014 11:17
proste i świetne
wiolasmakuje 17.11.2014 16:30
Idealne na przekąskę :)
Pani Domu 15.11.2014 10:38
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak