Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1/2 kg
koncentrat barszczu czerwonego 1-2 łyżeczki
smalec 1/2 łyżeczki
mąka 1/2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło

Buraki parujemy dzień wcześniej następnie ścieramy na tarce jarzynowej. Starte buraki przekładamy do garnka podlewamy odrobiną wody, dodajemy smalec i dusimy na małym ogniu. Następnie po upływie około 10 minut dodajemy kwasek, sól, cukier i koncentrat barszczu. Dusimy na małym ogniu dodając na koniec mąkę. Jeszcze chwilę dusimy i podajemy z ziemniakami i kotlecikiem. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 28.04.2013 16:27
ja uwielbiam
kamyk 17.12.2012 21:54
lubię
wiola333 05.12.2012 13:42
mniam
kasiek 12.11.2012 21:21
ja bardo lubię
Aneta41 06.11.2012 10:51
Bardzo dobre do mięska mielonego
andrzej10 31.10.2012 15:37
na pewno zdrowe
agnieszka214 26.10.2012 12:38
apetycznie wygladaja
agnieszka214 26.10.2012 12:38
apetycznie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak