Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowa pychotka
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Mąkę przesiać przez sito, zmieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy. Na końcu orzechy. Delikatnie wymieszać. Upiec 2 cienkie biszkopty. Piec 30-40 minut w temp. 180 stopni.
Biszkopt z kokosem:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać kokos i lekko wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Piec 30-40 minut w temp. 180 stopni.
Masa:
Sok z owoców przelać do szklanki (jeśli nie jest pełna - dodać wody). Ugotować na tym budyń (dodać do budyniu w proszku łyżkę mąki pszennej).
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać przestudzony budyń i dalej ucierać. Na końcu dodać drobno pokrojone owoce i wymieszać.
Ułożenie ciasta:
Biszkopt orzechowy, masa, biszkopt kokosowy, krem, biszkopt orzechowy.
Polać polewą czekoladową.