Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkiem i brzoskwinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąki pszennej 1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki
cukru pudru 1 szklanka
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
jabłko
brzoskwinia

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkiem i brzoskwinią

Kroki postępowania

1
Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam z cukrem pudrem na sztywną pianę.
Krok 1 - Biszkopt z jabłkiem i brzoskwinią foto
2
Do piany dorzucam wszystkie składniki i delikatnie miksuję lub mieszam.
Krok 2 - Biszkopt z jabłkiem i brzoskwinią foto
3
Jabłko i brzoskwinię trę na tarce i dokładam do masy. Delikatnie mieszam.
Krok 3 - Biszkopt z jabłkiem i brzoskwinią foto
4
Przekładam do foremki o średnicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Wstawiam do nagrzanego do 180 C piekarnika i piekę ok. 30-35 minut.
Krok 4 - Biszkopt z jabłkiem i brzoskwinią foto
5
Gotowe! można posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.
Krok 5 - Biszkopt z jabłkiem i brzoskwinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 20.09.2013 11:40
Wygląda bardzo smacznie
irenka 17.09.2013 19:35
pycha do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak