Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt do tortu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1 szklanka
mąka przenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt do tortu

białka oddzielić od żółtek. białka ubić, pod koniec ubijania dodać stopniowo żółtak i cukier.mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesianą stopniowo dodawać do ubitych jajek - mieszać łyżką. piec około 30-40 min w 180 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak