Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos na szybko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka ok1/2 kg
wędlina ok40 dag
cebula 2 szt
smalec 1 łyżka
przyprawa do dań z kapusty
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
kapusta kiszona 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos na szybko

Żeberka opłukać, zalać wodą, nastawić do gotowania. Kapustę odcisnąć dodać do żeberek. Cebulę pokroić przesmażyć na maśle, dodać do garnka. Gdy żeberka będą miękkie obrać mięso i dodać do kapusty razem z pokrojoną kiełbasą i przyprawą do dań z kapusty. Gotować do miękkości kapusty. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Jeszcze trochę razem pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 18.02.2013 17:10
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak