Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biały barszcz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1/2 kg
kiełbasa swojska 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt
zile angielskie kilka szt
pieprz do smaku
sól do smaku
majeranek dużo do smaku
śmietana 30% 250 ml
ugotowane ziemniaki wedle uznania

Przepis i sposób przygotowania na: biały barszcz

Kroki postępowania

1
W garnku umieszczamy mięso , zalewamy wodą i dodajemy wszystie przyprawy.Gotujemy aż mięso będzie miękkie.
Krok 1 - biały barszcz foto
2
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kawałki kiełbaskę i wrzucamy go barszczyku.Kiedy wszystko będzie już miękkie zabielamy śmietaną 30%.
Krok 2 - biały barszcz foto
3
Doprawiamy i dodajemy sporo majeranku. Podajemy z ziemniakami i ewentualnie jajkiem.Smacznego!
Krok 3 - biały barszcz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak