Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa nadziewana pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Taka kiełbasa pasuje nie tylko do chleba, ale również i do ziemniaków na obiad. Polecam

Składniki:

kiełbasa biała 500 gramów
pieczarki 100 gramów
cebula 1 sztuka
żółty ser 100 gramów
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
pietruszka zielona 5 gałązek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Porada

Pomidorki można się przed włożeniem do piekarnika i zapiec.

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa nadziewana pieczarkami

Kiełbasę nacinamy przez środek, ale nie nacinamy jej do końca (robimy takie łódeczki).

Pieczarki i cebulę kroimy, a następnie dusimy na maśle. W trakcie doprawiamy solą oraz pieprzem.

Tak przygotowane pieczarki wkładamy do nacięć przygotowanych w kiełbaskach.

Kiełbaski układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Na wierzch układamy ser. Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, a na wierzchu układamy pomidorki przekrojone na pół oraz pietruszkę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak