Umyte żeberka wkładam do garnka,zalewam wodą i gotuję.Zbieram szum,dodaję warzywa:obrane buraki,marchew,seler,pietruszkę i gotuję tak długo aż żeberka będą miękkie.Żeberka wyjmuję z wywaru,póżniej jak wystygną odbiorę mięso i dodam do zupy.Buraki wyjmuję,a do zupy dodaję,pokrojone ziemniaki, ziele angielskie,liść laurowy,sól i pieprz.Liście kapusty po umyciu siekam,umytą fasolkę kroję na mniejsze części,dodaję do zupy,Gdy ziemniaki i fasolka są miękkie,dodaję pokrojone lub starte na tarce buraki,i od razu zakwaszam sokiem z cytryny.
Śmietanę mieszam z gorącą zupą,wciskam czosnek i w momencie jak zupa trochę ostygnie dodaję śmietanę,Wkładam też mięso z żeberek,sprawdzam smak,a w razie potrzeby dodaję przyprawy.
Smacznego.