Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 3 szklanki
jajko 4 szt.
śmietana gęsta 1 szklanka
cukier waniliowy 1 szt.
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
kakao 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z cukrem.
Krok 1 - Babka czekoladowa foto
2
Dodajemy jajka i ucieramy mikserem.
Krok 2 - Babka czekoladowa foto
3
Dodajemy gęstą śmietanę.
Krok 3 - Babka czekoladowa foto
4
Dodajemy mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i kakao 4 łyżeczki. Wszystko ucieramy.
Krok 4 - Babka czekoladowa foto
5
Ciasto na babkę.
Krok 5 - Babka czekoladowa foto
6
Blaszkę smarujemy smalcem i wlewamy masę babkową równomiernie. Pieczemy w 180C w 40 minutach.
Krok 6 - Babka czekoladowa foto
7
Babka po upieczeniu.
Krok 7 - Babka czekoladowa foto
8
Babka czekoladowa:)
Krok 8 - Babka czekoladowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anusq18
anusq18 04.02.2014 17:53
pychotkaaaaa
Barbara777 01.02.2014 21:34
czekoladowe mniam
Michał2 01.02.2014 21:14
mniam lubię bardzo takie babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak