Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak uratować zbyt ostre danie?

Jak uratować zbyt ostre danie?

Jeśli niechcący dodaliście do dania zbyt dużą ilość chili, dość łatwo można „skorygować” ostrość potrawy. 

Wystarczy nam do tego pół cytryny, z której najpierw należy wycisnąć sok i dodać do naszej mega ostrej potrawy, a potem wrzucić do niej również tę połówkę cytryny wraz ze skórką (koniecznie pamiętajcie o jej wcześniejszym dokładnym umyciu!), gotować ok. 5 minut, a następnie wyjąć cytrynę i gotowe. Równie proste i skuteczne, jak wywabianie nadmiaru soli za pomocą surowego ziemniaka. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak