Artykuły ekspertów

prymat-29.12.2014167969_fit-800-600

Lunch na piątek: Falafel z ciecierzycy

Wiem, że są osoby, dla których posiłek bez mięsa, to posiłek stracony. A ja na przekór największym zwolennikom mięsnych potraw chciałbym zaproponować pyszną, wegetariańską przekąskę. Falafel, czyli kotleciki z ciecierzycy, to popularne danie kuchni arabskiej, które obecnie podbija cały świat.

 

 

 

Jestem pewien, że falafel polubią nie tylko wegetarianie, ale też miłośnicy krwistych steków. W dodatku przygotowanie kotlecików jest niezwykle proste, nawet dla osób, które w kuchni stawiają pierwsze kroki.

 

 Przepis na danie z ciecierzycy znajdziecie TUTAJ lub klikając w zdjęcie. 

 

Komentarze

  • 0
    zd
    Opublikowano

    Madzai

    Od dawna mnie ten falafel kusi :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Ciekawe i na pewne bardzo smaczne.;)

Dodaj komentarz