Aktualności Doradcy Smaku

original

Pszeniczny Wpis Tygodnia

 

 

Za oryginalność i nietuzinkowość postanowiliśmy nagrodzić w tym tygodniu caralajnę. Zapewne niewielu z Was postanowiło zasiać na święta trawę pszeniczną, która – co ciekawe - jest bogatym źródłem witamin i minerałów. Zatem, aby poznać więcej szczegółów dotyczących trawy pszenicznej zachęcamy do wejścia na stronę z tym właśnie wpisem. Caralajnie jeszcze raz gratulujemy pomysłowości!

 

 

1

 Fot. caralajna

 

 

 

Zachęcamy również do zapoznania się z innym wpisem tej użytkowniczki, dotyczącym „bakłażanowych zawijańców”. Wyjątkowo smakowite!

 

Wciąż przypominamy, że przesłane od Doradcy Smaku 1000 punktów może posłużyć wybraniu wymarzonej nagrody z naszego Katalogu. Co miesiąc macie szansę również otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja posiałam rzeżuche , a to jest kolejny dobry pomysł do wykorzystania na przyszłośc, gratulacje...
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Gratulacje :) Ja nalęże do tych "niewielu z Was", którzy oprócz rzerzuchy zasiali również pszeniczną trawę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Gratukacje! U mnie rzeżucha tylko,ale za rok... :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Gratulacje :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    my co roku siejemy pszenicę albo jęczmień, żeby Baranek Wielkanocny miał się na czym paść
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    caralajna, gratuluję. Ja jak co roku posiałam rzeżuchę i owies. Przyznam się, że nie bardzo się znam i nie wiem co to jest, bo pierwszy raz zetknęłam się z okresleniem "trawa pszeniczna". "Trawa pszeniczna" tzn. posiałaś nasiona pszenicy, trawy czy jeszcze czegoś innego?
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ojej, bardzo dziękuję, jutro chciałam zrobić sok.. opublikuję zdjęcie! ja naprawdę polecam tą trawkę do jedzenia, ma słodki smak i fajnie wygląda na kanapkach, a najbardziej rozbrajają mnie krople wody, które pojawiają się na końcach czubków, są urocze :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    anemon, posiałam nasiona pszenicy, w doniczkach i z tych ziaren wyrasta trawa pszeniczna z której sporządza się soki na wiosnę, aby odżywić organizm głównie chlorofilem (krwiotwórczy i odtruwający).. czytałam w Internecie na ten temat i postanowiłam spróbować.. nie żałuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Znam właściwości ziaren pszenicy i otrąb ale nie wiedziałam, że takie wartościowe są jej liście, i że w ogóle można je jeść. Dzięki za informację.

Dodaj komentarz