Aktualności Doradcy Smaku

grillowana-piers-z-kurczaka-z-gruszkami-i-oscypkiem-5.2013111462

"Złote Przeboje na wakacjach w Mielnie

W ten weekend czekają na nas aż dwie imprezy z cyklu "Złote Przeboje na wakacjach". Druga impreza odbędzie się już jutro w Mielnie. Zapraszamy do wspólnej zabawy oraz grillowania.

Na koncercie pojawią się takie gwiazdy jak Kombii oraz Jacek Stachursky. Zapraszamy 9 sierpnia pod Basen Północny Marina od godz. 16.00 

W niedzielę zapraszamy na grilla do Mielna. Na scenie zagrają takie gwiazdy jak PapaD, Boney M, Banda i Wanda. Zapraszamy do udziału w konkursach od godz. 16.00. Impreza odbędzie się na Stadionie Sportowym przy ul. Mickiewicza w Mielnie

 

 

 

Na drodze kulinarnego TIRa znajdują się jeszcze:

 


16.08 - Świeradów-Zdrój - Kombii, Urszula
23.08 - Giżycko - Hey i Red Lips
30.08 - Częstochowa - Bajm, Boney M

 

 

 

Partnerami akcji są:

 

 

Kulinarnym partnerem Prymatu podczas Złotych Przebojów na wakacjach jest KONSPOL.

 

Lekkie szaszłyki

 

Składniki (na 2 szaszłyki):

- 50 g kiełbasy krakowskiej podsuszanej Light Konspol

- 6 plasterków cukinii

- 1/4 papryki czerwonej

- 1/4 papryki żółtej

- biały pieprz

 

Przygotowanie:

Na wykałaczkę nabijać wędlinę, cukinię, paprykę czerwoną i żółtą. Następnie posypać białym pieprzem i grillować przez 5-6 minut. Danie można przygotować również w piekarniku, piekąc szaszłyki w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez około 6 minut.

 

Kaloryczność: 64 kcal

Białko: 11 g

Tłuszcz: 0 g

Węglowodany: 5 g

 

Przepis pochodzi z książki Jacka Bilczyńskiego "FIT od kuchni. Jedz na zdrowie!".

 

Partnerem akcji jest również firma Konspol

 

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz