Wakacyjne gotowanie jest jak zawsze inspirujące. Bogaci w nowe pomysły zebrane przy okazji wyjazdów w dalekie i bliskie strony możemy z powodzeniem wprowadzić smakowite nowości do naszego menu. Sprawdźcie, jakimi pomysłami podzielili się z nami autorzy Wpisów Tygodnia.
Jak wakacje to owoce. Trzeba przyznać, że ich bogactwo potrafi zawrócić w głowie. Jak się okazuje, nie tylko za granicą możemy spotkać egzotyczne okazy, ale także i w Polsce można trafić na intrygujące i mało spotykane owoce, takie jak morwa. O tym jak się do niej zabrać, by smakowała jak najlepiej pisze Caralajna. Zapraszamy do jej wpisu „Smaki lata i wakacji: morwa czarna”.
Ale lato sprzyja również podróżom. Warto czasami zajrzeć do kulinarnego ogródka naszych najbliższych sąsiadów – wbrew pozorom (i jakby się mogło niektórym wydawać) czeska kuchnia jest naprawdę interesująca. Jeśli chcecie poznać jej tajniki, to zapraszamy do lektury wpisu „Filary czeskiej kuchni: uzené maso” użytkownika czech_food_friend.
Przypominamy również, że za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.