Aktualności Doradcy Smaku

shutterstock_97862924

ABC Przypraw - Dipy na grilla

Spotkania przy grillu coraz częściej wyglądają jak prawdziwe uczty. Nie wystarcza już bowiem kiełbaska i piwo. Chcemy próbować nowych, ciekawych smaków, a grillowe potrawy coraz częściej są wyszukane i oryginalne. Kolorowe szaszłyki, pikantne skrzydełka z kurczaka czy też soczyste warzywa idealnie pasują do dipów.

 

 

 

Party Dip czosnkowy:

Party Dip czosnkowy to doskonały dodatek do domowych frytek. Wspaniale podkreśla smak grillowanych dań mięsnych , rybnych i warzywnych. Dip czosnkowy to kultowy dodatek w kuchni greckiej do jagnięciny i pieczywa pita. Moc czosnku powoduje, że jest on bardzo popularny w kuchni polskiej, serwowany do chrupiących grzanek oraz mięsnych i warzywnych zapiekanek. Dip czosnkowy podkreśla również smak staropolskich przysmaków, jak nóżki lub kurczak w galarecie. Smakuje idealnie w połączeniu  z chrupiącymi plackami ziemniaczanymi lub ziemniakami pieczonymi w piecu lub ognisku. Polecam go również do dań panierowanych  z mięsa, ryb, warzyw i owoców morza. Party Dip czosnkowy doskonale uzupełnia również smak panierowanych pieczarek.

 

Party Dip barbecue:

Dip barbecue to nieodzowny element amerykańskich pikników i przyjęć na łonie natury, a zarazem sos, który podbił swoim smakiem i aromatem polskie imprezy grillowe. To doskonały dodatek do mięs, ryb i warzyw z grilla. W opinii kucharzy dip barbecue świetnie komponuje się z tłustymi mięsami, takimi jak grillowany boczek, karkówka, czy golonka. Dip barbecue może stanowić dodatek do sosów w połączeniu z jogurtem, majonezem, sokiem lub przecierem  pomidorowym, a połączony z oliwą lub olejem stanowić będzie wyborną marynatę do potraw pieczonych w piecu i na grillu. To jeden z głównych dodatków do hamburgerów, zapiekanek i hot-dogów. Osobiście polecam go do chrupiących kawałków z kurczaka w panierce.      

 

Party Dip meksykański:

Party Dip meksykański to bardzo dobry dodatek do dań z grilla w sezonie letnim. Możemy wykorzystać go jako marynatę,  np. do ryb pieczonych w aluminiowej folii czy białego mięsa, takiego jak kurczak i indyk. Doskonale smakuje w połączeniu z chipsami , nachois lub frytkami na gorąco. Kucharze polecają podawać dip meksykański z racuszkami z ziemniaków i cukinii. To również idealny dodatek do popularnych przysmaków kuchni meksykańskiej takich jak: tortilla, buritos lub fajitas.

Party Dip meksykański stanowi proste i smaczne uzupełnienie przekąsek na domowe imprezy i pikniki. Jest również idealnym dodatkiem do zup i chłodników.

 

Party Dip serowy:

Party Dip serowy to idealny dodatek do bardzo modnych dziś hamburgerów i  zapiekanek . Świetnie się również komponuje z daniami wegetariańskimi: grillowanymi warzywami lub rybami. Kucharze bardzo chętnie podają dip serowy do jagnięciny pieczonej na ruszcie lub w piecu. Jego smak doskonale pasuje do słonych paluszków, nachois, chipsów i pieczonych ziemniaków. Dip serowy komponuje się również z chrupiącymi kawałkami kurczaka lub panierowanymi rybami i krewetkami.  

 

Party Dip cynamonowy:

Party Dip cynamonowy to wspaniały dodatek do słodkich deserów, takich jak: jabłka w cieście, naleśniki z różnymi dodatkami czy też pieczone owoce.  Dip cynamonowy może być stosowany do zapiekanki ryżowej z jabłkami i wiedeńskiej strucli z jabłkami lub owocami. Idealnie podkreśli również smak szarlotki, makowca, sernika i innych deserów. W sezonie grillowym doskonały do grillowanych owoców. 

 

 

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz