Aktualności Doradcy Smaku

original

Doradca Smaku II, odc. 40: Kefta orientalna

 

Kefta nie jest jeszcze w Polsce tak popularna jak inne dania orientalne, np. kebab. Warto jednak spróbować ją przyrządzić u siebie w domu i miło zaskoczyć swoich bliskich. Do przepisu możemy wykorzystać mieloną jagnięcinę, wołowinę lub nawet kurczaka. Ważne, aby mięso było dobrej jakośći. Formujemy z niego kuleczki albo podłużne wałki, a następnie nabijamy na szpadki i poddajemy obróbce termicznej. Kefty możemy podawać z ulubionym orientalnym sosem, ryżem lubb sałatką.

 

"Doradca Smaku" zawsze od poniedziałku do czwartku o godz. 20:05. Powtórki o 7:50 w TVN.

 

 

Aby zobaczyć przepis kliknij TUTAJ

 

11

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz