Aktualności Doradcy Smaku

original

Sezon II, odc.6: Pieczony Rostbef zawijany słoniną

 

 

Jeśli planujesz prawdziwie mięsny przysmak na obiad, to "Pieczony Rostbef zawijany słoniną", będzie znakomitym urozmaiceniem codziennej diety. Zamiast nadziewać rostbef warto wypróbować inny sposób i obłożyć go na przykład plasterkami słoniny. Wzbogać dodatkowo smak przygotowanym na bazie warzyw z winem sosem, a całość podaj z ostrą musztardą. Przygotowane w przepisie warzywa można z powodzeniem dołączyć do przygotowanego mięsa z sosem.

 

Czy wiesz, że słonina to tradycyjny produkt Ukrainy. Jest ona bardzo silnie związana z tym krajem i utożsmiana jest wręcz z symbolem narodowym. 

 

9

"Pieczony Rostbef zawijany słoniną"

 

10

Zapraszamy na Konkurs "Odkryj smak odcinka"

 

11

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz