Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odc. 2. Domowy hamburger

Odc. 2. Domowy hamburger

W kolejnym odcinku "Doradca Smaku" proponujemy wyjątkowy sposób na "Hamburgera domowego". Prezentujemy przepis z programu. Oglądajcie nas od poniedziałku do piątku o godz. 18.55 w TVN.

 

Odc. 2. Domowy hamburger

 

Składniki:

300 g posiekanej wołowiny  

1 mała sałata

40 g boczku

1 pomidor

2 bułki do hamburgerów

2 jajka

majonez

keczup

olej

Przyprawa do mięsa mielonego Prymat

Papryka słodka mielona Prymat

Pieprz czarny mielony Prymat

Sól morska Prymat

 

Sposób przygotowania: 

Kroimy drobno sałatę i mieszamy ją z majonezem. Pomidory kroimy w niezbyt grube plastry. Doprawiamy mięso solą,  pieprzem, papryką słodką i przyprawą do mięsa mielonego. Na suchej patelni smażymy boczek. Z mięsa formujemy hamburgery o grubości 1 centymetra. Zdejmujemy z patelni usmażony boczek i smażymy steki. Mięso powinno pozostać lekko krwiste w środku.  Do piekarnika z funkcją grillowania od góry wstawiamy bułki by lekko się zrumieniły. Następnie bułki smarujemy ketchupem, kładziemy na nich boczek, sałatę, plaster pomidora, a na wierzchu kładziemy stek i pozostały boczek. Całość wkładamy do  piekarnika o temperaturze 180 stopni C na ok. 2 minuty. W międzyczasie na patelni z odrobiną oleju smażymy jajka sadzone. Wyciągamy z piekarnika hamburgery, na wierzch kładziemy jajko, przykrywamy wierzchem bułki i podajemy. Bon apetit. 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak