Sposób przygotowania

Ściąć ostrożnie wierzchnią część biszkopta (ok. 1/3 całości). Następnie drobno pokruszyć. Spód zostawić.
Pół litra śmietanki i czekolady podgrzać na małym ogniu do wrzenia. Zdjąć z ognia i dodać wiórki (1 szklankę). Dobrze ostudzić.
Do zimnej masy dodać pokruszony biszkopt. Należy dać tyle, aby masa nie zrobiła się za sucha. Zmiksować, po czym wyłożyć na spód biszkoptowy. Odstawić do lodówki.
Pozostałe pół litra śmietanki ubić na sztywno (Można użyć śnieżki ubitej na 200 ml mleka). Dodać cukier waniliowy, ubijać aż do rozpuszczenia cukru a następnie dodać rozpuszczoną ostudzoną żelatynę. Wyłożyć bitą śmietanę na masę.
Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    Pieknie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Rzeczywiscie - pieknie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !