Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa Meksykańska

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe
60 dag
cebula
3 cebule
czosnek
1 główka
fasola czerwona
3 puszki
pomidory krojone z puszki
3 puszki
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
chilli
do smaku
olej do smażenia
w/g uznania
woda
1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Meksykańska

Mięso przepuścić przez maszynkę. Smażyć na oleju z obu stron. Na osobnej patelni udusić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek na 4 łyzkach oleju. Dodać do mięsa. Dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do zagotowanej wody ( około 1 litr.) Dodać 2 kostki rosołowe, chilli i kucharek w/g uznania. Wymieszać. Pomidory z puszki dodać do zupy. Gotować około 30 min. na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po 30 min. dodać 3 puszki fasoli. ( nie cedzić) Gotować jeszcze około 10 min. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 20.01.2012 11:48
mniam
Kate131 31.08.2011 07:47
pycha
edyta51 02.02.2011 10:33
ooooo fajny pomysl
Buczo007 01.02.2011 16:10
nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak