Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

MIĘSO W MARYNACIE

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieso cielęce
1 kg.
masło
1 łyżka
mąka
1 łyżka
papryka mielona
1 łyżka
Sklep Prymat
cytryna
1 sztuka
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
pieprz czarny
do smaku
marynata
wino wytrawne
1 szkl.
cebula
1 sztuka
sok z cytryny
1 sztuka
oliwa
4 łyżki
szałwia
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
wino białe
1/2 szkl.
bulion
1 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO W MARYNACIE

Wino 1 szkl.. wymieszać z sokiem cytrynowym, oliwą, dodać liście laurowe, pokrojoną cebulę i szałwię. Do marynaty włożyć mięso i odstawić na noc. Następnego dnia wyjąć mięso, przełożyć do naczynia żaroodpornego, dolać ½ szkl. wina, bulion, masło, paprykę, sól i pieprz do smaku. Piec ok. godzinę. Sos powstały podczas pieczenia zagęścić mąką i polać nim gotowe, pokrojone na plastry mięso. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.02.2011 11:22
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak