Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tort orzechowy

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja
10 szt
cukier waniliowy
1 szt
Sklep Prymat
mąka
10 łyżek
cukier
10 łyżek
kakao
1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 lyżka
orzechy
1 szkl
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
ocet
1 łyżka
woda
1 łyżka
masło
10 dkg
cukier puder
10 dkg
mąka ziemniaczana
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort orzechowy

• 10jaj
• Cukier waniliowy
• 10łyżek mąki
• 10łyżek cukru
• 1łyżka kakao
• 1łyżka bułki tartej
• Szklanka orzechów
• 1łyżeczka proszku do pieczenia
• 1łyżka octu
• 1łyżka wody
Żółtka rozmieszać z proszkiem do pieczenia i zostawić do wyrośnięcia.
Białka ubić sztywno dodając cukru, gdy będą sztywno ubite dodać żółtka,
białka i wodę, kakao, bułkę tartą, mąkę. Piec około godziny.
Zwilżenie tortu 2łyżki spirytusu, 6łyżek wody, 2łyżki cukru
Polewa do tortu:
• 10dag masła
• 10dag cukru pudru
• 2łyżki kakao
• 1łyżka mąki ziemniaczanej
Składniki utrzeć na koniec dodać 2 łyżki mleka
Masa nr 1:
• 1szklankę cukru zalać 2 szklankami mleka, Gotować na syrop
Dodać 3szklanki zmielonych orzechów
Masa nr 2:
• 1masło utrzeć z 1/4szklanki cukru pudru
Nad parą ubić 1 jajko+ 1żółtko+ ½ szklanki cukru pudru

Przekładać tort masami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 07.02.2012 09:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak