Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

parówki w twarogowym cieście

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
25 dag
proszek do pieczenia
0,5 szt
twaróg
15 dag
mleko
4 łyżki
mleko
2 łyżki
jaja
1 szt
olej
4 łyżki
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
parówki
7-11 szt
białko
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w twarogowym cieście

1. Mąkę połączyć z proszkiem,
2. twaróg wymieszać z mlekiem, jajkiem i olejem.
3. Dodać sól.
4. Zagniatać dodając po łyżce mąkę z proszkiem
5. Rozwałkować na grubość ok 4 mm, wykrawać paski takie żeby w nie zwinąć parówkę. Zawinąć parówki, wierzch posmarować mlekiem a boki białkiem. Piec w temp 200 st ok 18-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 18.04.2011 09:42
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak