Sposób przygotowania

Miód, masło, i żółtka ucieramy mikserem na jednolitą masę, dodajemy 1i1/2 banana rozgniecionego widelcem, mieszamy aby wszystko dobrze się połączyło. Mieszamy suche składniki, mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Dodajemy do masy bananowej. Na koniec białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie dodajemy do ciasta. Foremkę smarujemy masłem lub margaryną i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto do formy delikatnie. Pieczemy przez 30 minut w temp. 175st.C. W czasie pieczenia nie otwieramy piekarnika, bo ciasto ma tendencję do opadania. Po 30 minutach wyłączamy piekarnik i zostawiamy ciasto na 5 minut w piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Musi być smaczne to ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    niezłe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !