Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Strucel francuski ze śliwkami

5.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
35 dkg[mrożone]
śliwki
30 dkg
żółtko jajek
1 szt
śmietana kremowa 30%
3 łyżki
cukier
4 łyżki
cukier waniliowy
1 opak
Sklep Prymat
twaróg
15 dkg
cynamon Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
sok z cytryny
2 łyżki
mascarpone
10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Strucel francuski ze śliwkami

Ciasto francuskie rozmrozić,złożyć na połowę i rozwałkować,środek nakuć widelcem,przygotowane ciasto umieścić na wyłożonej pergaminem blaszce,piec około, 15 min w temp.200 stopni,żółtko rozrobić ze śmietaną kremówką,posmarować brzegi ciasta i piec jeszcze 10 min ostudzić,śliwki przygotować,wydrylować,pokroić na połówki,włożyć do rondla,zagotować z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym,gotować około 7 min,ciągle mieszając,ostudzić,mascarpone utrzeć z twarogiemi ,2 łyżkami cukru,cynamonem i sokiem cytrynowym,masę rozsmarować pośrodku ciasta francuskiego,na wierzchu rozłożyć śliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 16.03.2013 12:19
bardzo apetycznie sie zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak