Sposób przygotowania

Śliwki umyć, wypestkować, włożyć do rondla, podlać wodą i gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie śliwki zmiksować i dalej gotować na małym ogniu przez 3-4 godziny. Na następny dzień dodać cukier i w dalszym ciągu smażyć aż powidła zgęstnieją, ciągle mieszając. Gorące powidła włożyć do słoiczków i zakręcić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    z węgierek najlepsze
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam je.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    najlepsze do naleśników, i piernika ....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    uwielbiam :-)
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    wyglądają smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !