Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Prażone migdaly

5.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały
120 gram
białko
1 szt
sól gruboziarnista
1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Prażone migdaly

Najpier nalezy migdały wysypać na blachę i prazyć około 15-20 minut w temp 170 stopni. Potem wyjąć i wrzucić do miski z rozbeltanym 1 białkiemz solą. Potem wysypać migdały na blachę i prażyć około 5 minut. ostudzić i jeść, lub wrzucić do blaszanego pojemnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 02.05.2012 14:57
mmm
Emilia21 02.05.2012 14:57
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak