Sposób przygotowania

3 duże marchewki oczyściłam i pokroiłam w niedużą kostkę. W rondlu roztopiłam masło, wrzuciłam marchewkę - oprószyłam odrobiną cukru i dusiłam 3 min.. Następnie dodałam kukurydzę i podlałam kilkoma łyżkami wody - dusiłam kilka minut aż warzywa zmiękły. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem ziołowym. Oprószyłam mąką i energicznie wymieszałam żeby nie zrobiły się grudki - jeśli woda odparowała można troszeczkę dolać. Na koniec dodałam posiekany świeży koperek.

Można wykorzystać także kukurydzę konserwową, ale taką dodajemy dopiero gdy marchewka już będzie miękka.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    super dodatek do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Takiego zestawienia nie próbowałam.
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja też wcześniej nie, ale wyszło na prawdę smacznie i będzie odmiana dla zwykłej marchewki z groszkiem
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawe zestawienie!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    muszę spróbować,coś innego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Nie spotkalam sie z taka kombinacja, ale wyglada uroczo :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Sarenko, i na prawdę smacznie się skomponowało
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    na pewno dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    ale smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    Bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !