Sposób przygotowania

Pokrojone pistacje, orzechy i migdały wymieszać z otartą skórką z cytryny, 4 łyżkami cukru i cynamonem. Ciasto fyllo podzielić na 2 części. Formę do pieczenia posmarować masłem i jej dno wyłożyć jedną częścią ciasta, przełożyć bakalie i nakryć drugą częścią ciasta. Wierzch ponacinać w dowolne kształty po to, by po upieczeniu móc podzielić na porcje. Posmarować stopionym masłem i piec 35 min w piekarniku nagrzanym do temp 200 st. Miód i resztę cukru zagotować w 2/3 szkl wody. po wyjęciu z piekarnika pokropić syropem. Podawać na zimno.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super deser, musze sprawdzić
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    niebo w ustach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !