Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy na zmianę po żółtku, cukru i łyżce mąki. Masę rozsmarowujemy na blaszce. Ciasto pieczemy 20-25 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, po wystudzeniu smarujemy dżemem i zwijamy w roladę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    izoldaaa6 ma chyba problemy z czytaniem ze zrozumieniem. To ciasto nie jest struclą, tylko roladą...ludzie już wstydu nie mają.
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    fajny pomysł! muszę wypróbować - zdecydowanie prostsze niż biszkopt
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    szkoda, że nie ma pokazanego wnętrza roladki:(
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    szybki i prosty sposób
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mnam, mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    fajne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super roladka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    super prosta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz18

    wygląda na ok
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajna roladka
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !