Sposób przygotowania

4 szklanki mleka zagotować z cukrem,masłem i cukrem waniliowym.Pozostałe mleko dokładnie wymieszać z budyniem w proszku,mąką oraz żółtkiem i wlać delikatnie na gorące mleko.Krem budyniowy gotować kilka minut,cały czas mieszając.Blachę do pieczenia wyłożyć folią i posmarować.Ułożyć na niej połowę krakersów jeden obok drugiego i nałożyć na nie połowę gorącego kremu.Brzoskwinie z puszki osączyć na sitku,pokroić ułożyć na nie krem i przykryć równo drugą częścią kremu.Owoce można także wymieszać wcześniej z kremem.Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy,wyrównać wilgotnym nożem.Dobrze schłodzić w lodówce.Ciasto można podawać z bitą śmietana.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !