Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia i upiec biszkopt. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Galaretkę rozrobić w wodzie (w trochę mniejszej ilości wody niż podane na opakowaniu). Gdy zacznie tężeć wymieszać z jabłkami. Odlać pół szklanki mleka i rozpuścić w nim mąkę pszenna i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem. Dodać mleko z mąkami i mieszając ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć. Stopniowo dodawać schłodzony budyń. Połozyć 1/3 masy na biszkopt. Następnie jabłka i znów masa budyniowa. Wiórki kokosowe zarumienić na patelni z masłem i cukrem. Posypać nimi wierzch ciasta. Odstwić do stężenia w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda fantastycznie - koniecznie muszę wypróbować ten przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    Wygląda smakowicie, muszę wypróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pysznie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !