Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa rybna z owocami morza

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowy ryb
3
filety rybne
750 gram
wędzony łosoś
300 gram
por (biała część)
1 sztuka
marchew
2 sztuki
papryki oczyszczone
3 sztuki
cebula biała
3 sztuki
czosnek
1 sztuka
pomidory bez skóry
6 sztuk
wino białe wytrawne
250 mililitrów
sok z cytryny
rozmaryn
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
papryka mielona
Sklep Prymat
bulion warzywny
750 mililitrów
owoce morza
250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z owocami morza

Oczyszczone głowy ryb wkładamy do zimnego bulionu i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około ½ godziny. Wywar przecedzamy przez drobne sito.
Por, marchewkę, paprykę, czosnek, cebulę wrzucamy do przecedzonego wrzącego bulionu i gotujemy 15 minut. Ryby kroimy w spore kostki i dodajemy do podgotowanych warzyw, a następnie gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Następnie dodajemy pomidory z zalewą i zioła, doprawiamy solą i pieprzem oraz mieloną papryką i gotujemy na wolnym ogniu kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy odmrożone i przepłukane wrzątkiem owoce morza, sok z cytryny oraz wino i trzymamy na ogniu 2 – 3 minuty bez przykrycia delikatnie mieszając. Zupę podajemy ozdobioną piórkami koperku z cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak