Sposób przygotowania

Oczyszczone głowy ryb wkładamy do zimnego bulionu i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około ½ godziny. Wywar przecedzamy przez drobne sito.
Por, marchewkę, paprykę, czosnek, cebulę wrzucamy do przecedzonego wrzącego bulionu i gotujemy 15 minut. Ryby kroimy w spore kostki i dodajemy do podgotowanych warzyw, a następnie gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Następnie dodajemy pomidory z zalewą i zioła, doprawiamy solą i pieprzem oraz mieloną papryką i gotujemy na wolnym ogniu kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy odmrożone i przepłukane wrzątkiem owoce morza, sok z cytryny oraz wino i trzymamy na ogniu 2 – 3 minuty bez przykrycia delikatnie mieszając. Zupę podajemy ozdobioną piórkami koperku z cząstkami cytryny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !