Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem, dodając stopniowo żółtka. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie przemieszać. Dodać roztopiony, przestudzony tłuszcz, otartą skórkę z cytryny i ponownie wymieszać. Połowę ciasta wylać do przygotowanej formy, na cieście ułożyć owoce i zalać pozostałym ciastem. Piec w temp 180 stopni około 50 minut. Podawać posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam ciasta z owocami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja też bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !