Sposób przygotowania

W dużym garnku zagotować wodę z masłem i solą. Odstawić z ognia i od razu całą mąkę energicznie wsypać rozcierając łyżką by nie było grudek. Ponownie postawić garnek na małym ogniu i ucierać. Gdy ciasto przeschnie i będzie odstawać od ścianek zdjąć z ognia i zostawić do przestygnięcia. Następnie wbić po jednym jajku i dokładnie ucierać. Piec kładąc małą łyżeczką (główki) i wycisnąć z tuby (ogonki). Pamiętając o odstępie. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 30 minut. dowolnie nadziewać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    bardzo lubię grzybki jeść i zbierać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    musza smaczne dla dzieci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !