Sposób przygotowania

Margarynę, cukier i wodę połączyć i zagotować. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji zestawić z ognia, dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Odlać mniej więcej 1/3 masy i do tej części dodać kakao.
Do jasnej części dodać pokruszone herbatniki i kawałki wafla, do ciemnej części bakalie, kawałki galaretek itp.
Formę wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Na spód wsypać pokruszony wafel lub położyć kawałek wafla w całości. Wylewać na zmianę jasną i ciemną masę - niejednolicie. Odstawić do lodówki na co najmniej 12h.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Smaczne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    taki blok chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !