Sposób przygotowania

ogórki umyć obrać ze skórki(niekoniecznie) i zetrzeć na tarce w plasterki,marchew umyć obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach,cebulę obrać umyć i zetrzeć podobnie jak marchew można także pokroić w cienkie plasterki,paprykę umyć wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paseczki,wszystkie warzywa połączyć ze sobą dodać koperek,pieprz,ziele angielskie,gorczycę,przygotować zalewę:wlać do rondelka ocet,wsypać cukier i sól wymieszać i zagotować zalać gorącą zalewą i dokładnie wymieszać odstawić najlepiej na noc i rano wkładać do umytych słoików zakręcić i pasteryzować ok.5-10min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Świetna sałatka na zimę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo lubimy taką sałatkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    do II dania również pyszna !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !