Sposób przygotowania

Stolnicę (blat kuchenny) posypać odrobiną cukru. Ciasto francuskie rozwałkować na prostokąt o wymiarach 20 x 30 cm. Dłuższe boki ciasta zawinąć do środka, ciasto posypać brązowym cukrem do smaku. Następnie ciasto przykryć,np. folią i wstawić do lodówki na około pół godziny. Po wyjęciu pokroić na mniejsze kawałki o szerokości około 0,5 cm. Ciasteczka wykładać na blachę wcześniej skropioną zimną wodą, w dość dużych odstępach, aby podczas pieczenia ciasteczka nie połączyły się ze sobą. Piec w 220 C około 10 minut. Powyższe ciasteczka można podawać z bitą śmietaną, czy świeżymi owocami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Niesamowita nazwa :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !