Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

klopsiki ze szpinakiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe
40 dag
cebula
2 szt
szpinak
20 dag
pieczarki
5 szt
czosnek
2 ząbki
imbir
1 łyżeczka
sos sojowy
3 łyżki
mąka ziemniaczana
2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki ze szpinakiem

Mięso wymieszać z 1 łyżką sosu sojowego,posiekaną cebulą i czosnkiem, mąką ziemniaczaną, imbirem. Podzielić na 4( ja tak robię) klopsiki, smażyć 3 minuty w głębokim oleju, przełożyć do żaroodpornego naczynia, wlać 400 ml wody z resztą sosu sojowego, zapiekać około 45 minut.
Szpinak i pieczarki przesmażyć na oleju, ułożyć pod pulpetami w naczyniu i zapiekać jeszcze 15 minut. Polać sosem z pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 06.02.2011 21:21
Bardzo lubię szpinak, ale w takiej wersji nigdy nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak