Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa grochowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda
4 l
groch
0,80 kg
cebula
0,10 kg
kości
0,50 kg
włoszczyzna
0,50 kg
wędzony boczek
0,50 kg
margaryna
0,05 kg
mąka
0,03 kg
czosnek
majeranek
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa

Groch przebrać, umyć, namoczyć na noc w przegotowanej wodzie, a następnego dnia w tej samej wodzie ugotować i przetrzeć przez sito. Kości umyć, zalać zimną wodą, ugotować i odcedzić. Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, dodać boczek w całości i gotować. Gdy boczek będzie miękki, wyjąć go, ostudzić i pokrajać w drobną kostkę. Do grochu dodać wywar z kości, warzywa i pokrajany boczek. Zupę zaprawić zasmażką z tłuszczu i mąki, dodać przyprawy i zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 21.07.2011 09:47
swojska
maciek7 01.06.2011 12:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak