Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Japoński

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak
30 dag
margaryna
1
cukier puder
45 dag
jabłka
60 dag
kasza manna
9 łyżek
jaj
9
rodzynki
10 dag
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
orzechy włoskie
1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Japoński

Sparzyc i zemlec mak, a na tarce zetrzec jablka. Utrzec margaryne z cukrem i dodac żółtka mak, i utarte jabłka. Ubic na piane i dodac kaszae manne i reszte skladnikow. Piec w 150-180 C przez ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 08.01.2012 14:30
fajne
Krzysztof42 22.11.2011 14:56
wolę polski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak