Sposób przygotowania

Z cytryny ucieramy skórke na tarce z drobnymi oczkami, następnie wyciskamy z nich sok, wlewamy go do rondelka, dosypujemy skórki,cukier, masło gotujemy chwilke, następnie energicznie mieszając dodajemy mąkę ziemniaczaną aż powstanie kisiel o jednolitej konsystencji.
Kremówkę/ bitą śmietane ( do wyboru) ubijamy na sztywną pianę.
Na pierwszy biszkopt układamy kisiel, następnie przykrywamy ją kolejnym biszkoptem i smarujemy go ubitą kremówką/bitą śmietaną, kolejno powtarzając czynność. Wierzch smarujemy z każdej strony kremówką/ bitą śmietaną - można ozdobić kolorowymi robaczkami lub rodzynkami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszne ciasto z nutą cytrynową.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !