Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Szarpaniec
2. Śmietanę z cukrem ubić mikserem z zapachem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie (2 łyżki) i zalać wrzącą wodą do połowy szklanki, rozmieszać grudki, ostudzić i wlac do śmietany, wstawić do lodówki na 15 minut aż zgęstnieje.
3. W tym czasie brzegi tortownicy zamazać masłem, rwać biszkopt na kawałki i układać w tortownicy. Pomiędzy przerwy wkładać rodzynki i truskawki. Zalać śmietaną i czynność powtórzyć – rwać biszkopt wkładać rodzynki, zalać śmietaną.
4. Wyrównać wierzch ciasta. Brzoskwinie kroić i układać na górze. Rozpuścić dwie galaretki i wylać na samą górę. Postawić do zastygnięcia na kilka godzin do lodówki.
przepis na 1 tortownicę.