Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała
3-4 szt
kapusta pekińska
1 szt
pieczarki
0,5 kg
brokuł świeży lub mrożony
30 dag
marchewka
4 szt
koper siekany
ciasto francuski
1 szt
filet z dorsza
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Wszystkie składniki tj: cebula (pokrojona w piórka), kapusta pekińska (kroimy jak na sałatki), pieczarki, brokuł, marchewki (starte na tarce o dużych oczkach), por oraz natkę pietruszki dusimy na oleju, doprawić solą i pieprzem. Farsz podzielić na 2 części.
Filety z dorsza posolić i popieprzyć. Ciasto francuskie rozwinąć, nie zdejmować papieru, posmarować rozkłóconym jajkiem. Na środku ciasta, na całej długości układamy 1 cześć farszu, następnie na farsz kładziemy posolone i popieprzone filety z dorsza (2), a na rybę 2 cześć farszu. Zawijamy rybę. Wierzch smarujemy jajkiem i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 30 - 40 min w temp 180 stopni. Rybę po upieczeniu można polać sosem czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 21.04.2011 09:13
po prostu super
jola1512 20.04.2011 09:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak