Sposób przygotowania

Dzwonki z karpia umyći osuszyć papierowym ręcznikiem. Kawałki karpia przyprawić powyższymi przyprawami. Odstawić na około 1 godzinę. W międzyczasie marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, a pora pokroić w cienkie talarki. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju, na samym początku przysmażyć cebulę(aż do momentu, gdy się zeszkli), póżniej dodać marchew i pora. Wszystko ze sobą dusić, aż warzywa zmiękną. Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć na przemian dzwonki z karpia i duszone warzywa. Wszystko zalać winem. Piec około 30 minut w 200 C. Podawać z ziemniakami posypanymi zieleniną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    W składnikach wkradł się błąd- potrzebujecie 1/3 lub 1/2 szklanki wytrawnego wina w zależności ile macie dzwonków z karpia(np. jeżeli macie 4 dzwonki z karpia użyjcie 1/3 szklanki wina)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Niezwykle kolorowo wygląda na zdjęciu :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !