Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
2 szklanki
mleko
2 szklanki
cynamon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
1 szklanka
masło
3 łyżki
jaja
4 szt
śmietana
1 szklanka
cukier waniliowy
1 łyżeczka
Sklep Prymat
jabłka
2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami

Ryż ugotować w 2 szklankach wody i 2 szklankach mleka z dodatkiem 1 łyżki masła. Przestudzony wymieszać z jajkami. Obrane jabłka, pokroić w plastry, wymieszać z cukrem i przyprawami. Do wysmarowanego tłuszczem rondla wyłożyć połowę ryżu, następnie wyłożyć jabłka i resztę ryżu. Posmarować pozostałym masłem, zalać śmietaną i zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.04.2012 12:21
extra
Iwusia 26.03.2012 22:22
super :)
Iiiiii 16.03.2012 09:29
smaczne
Iwona51
Iwona51 08.09.2011 11:58
proste i smaczne
Monika193
Monika193 20.12.2010 09:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak