Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krupnik na podrobach II

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
50 dag
smalec
1 łyżka
cebula
1 szt
ziemniaki
6 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
podroby
50 drobiowe
kasza jęczmienna
8 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na podrobach II

Podroby z drobiu zalać wrzącą wodą, zagotować, wsypać kaszę i gotować do miękkości. warzywa pokroić w makaroniki , cebulę w piórka i razem poddusić na tłuszczu. Podlać gorącą wodą i gotować pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy są miękkie, połączyć z ugotowaną kaszą. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 04.10.2013 15:04
lubimy krupnik
IlonaAlbertos 16.09.2013 18:29
Musi smakować świetnie.
Seba 25.06.2012 10:05
pycha
Iwona51
Iwona51 11.12.2011 17:08
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak